نگهداری از کاکتوس

نگهداری از کاکتوس

نگهداری از کاکتوس به چه شکل است ؟ کاکتوس یکی از عزیزترین گیاهان برای نگهداری داخل منزل هستش. خیلیها که به گیاه علاقه ندارن کلکسیون کاکتوس هارو تو گلدونهای رنگی تو خونه و اتاقشون دارن. به همین دلیل خوبه که نکات مهم و اصلی نگهداری از کاکتوس هارو یاد بگیریم تا هم عمر بیشتری داشته باشن و هم به دلیل سهل انگاری ما خراب نشن.

 گیاه کاکتوس اغلب خودکفا شناخته می‌شود به این معنی که به خودی خود رشد می‌کنند. با وجود اینکه آن‌ها معمولاً گیاهانی مقاوم بوده و نگهداری از آن‌ها بسیار راحت است، اما به مراقبت و توجه نیاز دارند تا سالم بمانند و رشد کنند.

هنگامی که شما کاکتوس خود را داخل گلدان قرار می‌دهید باید مطمئن شوید که مقدار مناسب نور خورشید، آب و کود را تامین خواهید کرد، و اینکه اگر به یک مسئله برخورد کردید، سریعا اقدام به مقابله با آفات و بیماری‌ها کنید تا کاکتوسی سالم و زیبا داشته باشید.

خواستگاه کاکتوس:

کاکتوس‌ها گیاهانی هستند از تیره کاکتوسیان (Cactaceae) که خاردار و گوشتی‌اند. پیشینه تاریخی این گیاهان به شمال، جنوب و نواحی مرکزی آمریکا برمی‌گردد، با این حال، به دلیل رشد خوب‌شان و نیز طرفداران زیادی که یافته‌اند، به سایر نقاط جهان نیز پراکنده شده‌اند.
در کشورمان ایران نیز علیرغم این‌که کاکتوس‌ها، دارای گونه بومی نیستند، اما انواع و اقسامی از آن‌ها پرورش یافته و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرند. این را می‌توان از حجم گلخانه‌هایی که ریز و درشت کاکتوس‌ها را پرورش می‌دهند و نمایی جذاب از گلدان‌های کوچک و بزرگ حاوی این گل مدرن ساخته‌اند نیز دریافت.
اگر شما نیز عاشق این گیاهان هستید یا دست کم دوست دارید چند مدل از این گیاهان ضد وای فاری را در خانه‌تان داشته باشید، با این مقاله با محوریت نحوه نگهداری کاکتوس در خانه همراه ما باشید.
قبل از هر چیز، برای این‌که بتوانید به خوبی از این گیاهان نگهداری کرده، آن‌ها را تکثیر کنید یا تنوع ببخشید، باید با طبیعت و ماهیت آن‌ها آشنا شوید.

ایجاد محیط مناسب برای رشد کاکتوس:

ابتدا باید یک محیط مناسب برای کاکتوس فرآهم کنید. برای این منظور این فعالیت‌ها را انجام دهید.

 اندازه گلدان را بر اساس نوع ریشه‌های کاکتوس خود انتخاب کنید:

اگر کاکتوس شما دارای یک سیستم ریشه کم عمق است که نزدیک به سطح خاک باقی می‌ماند، مانند گل کلم یا گلابی دندانه‌ای، گلدانی را انتخاب کنید که کم عمق با قطر بزرگ است.

اگر کاکتوس شما یک سیستم ریشه عمیق داشته باشد، مانند ساگوارو یا کاردون، گلدانی را انتخاب کنید که باریک و عمیق باشد.

اکثر کاکتوس‌ها دارای سیستم‌های ریشه کم عمق است. اگر شما مطمئن نیستید که کاکتوس شما از کدام نوع است، گلدانی را انتخاب کنید که مابین این دو گلدان باشد.در صورتیکه برای نگهداری کاکتوس به گلدان نشا نیاز داشتید با ما در ارتباط باشید، خرید گلدان کاسه ای و خرید گلدان نشا از بهترین مرکز خرید گلدان با کیفیت را با گلسار پلاست تجربه کنید .شما می توانید جهت انواع گلدان پلاستیکی  با شماره تلفن 09133328032 تماس بگیرید.

خاک مناسب:


یکی از معیارهای مهم در انتخاب خاک مناسب برای کاکتوس‌ها آب‌وهوا است. در صورتی که در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنید، بدون شک نیاز خواهد بود بیشتر گلدان کاکتوس‌تان را آبیاری کنید. بنابراین، منطقی‌تر این است که خاکی سبک‌تر انتخاب کنید که میزان نفوذ آب در آن بیشتر است و به عبارت ساده‌تر، آب را کم‌تر در خود نگه می‌دارد. با همین توجیه، اگر ساکن مناطق شمالی کشور یا استان‌های سردسیری هستید، برای نگهداری کاکتوس در خانه خاک این گیاهان را کمی سنگین‌تر بردارید تا بتواند آن میزان آبیاری اندکی که دارید را برای مدت زمان بیشتری در خود حفظ کند.

دما: دمای مورد نیاز کاکتوس‌ها نیز مورد بعدی از شروط نگهداری این گیاه می‌باشد هر کاکتوس می‌تواند در فصل رشد خود دمای ۳۲ تا ۳۸ درجه را تحمل نماید و بهترین دما در فصل استراحت آن ۷ تا ۱۲ درجه سانتیگراد می‌باشد. هوای سردی که در فصل استراحت وجود دارد، می‌تواند منجر به گلدهی گیاه در فصل رشد شود. بهترین و مطلوب‌ترین درجه نگهداری کاکتوس‌ها ۱۸ تا ۳۲ درجه سانتیگراد است. خاک کاکتوس را می‌توان با مخلوط کردن یک قسمت از خاک گلدان کاسه ای با یک قسمت ماسه و کمی شن که برای عبور راحت‌تر آب است تهیه نمود. لایه‌های خاک کاکتوس باید به این ترتیب باشند: ابتدا ریگ ریز، سپس خاک گلدان کاسه ای به همراه ماسه، بعد از آن خزه یا پوست برنج و در مرحله آخر هم ریگ یا خرده سفال را اضافه کنید.